Важливість зовнішнього освітлення для Вашої оселі

Важливість зовнішнього освітлення для Вашої оселі

Грамотно продумане зовнішнє освітлення здатне ефективно справлятися з рішенням відразу декількох завдань. По-перше, воно дозволяє легко орієнтуватися в саду або на присадибній ділянці в темний час доби. По-друге, вуличне освітлення відіграє важливу роль у забезпеченні захисту території від несанкціонованого проникнення. Нарешті, воно виконує і декоративні функції, дозволяючи акцентувати увагу стороннього спостерігача на якихось оригінальних рішеннях в ландшафтному дизайні і приховувати ті чи інші недоліки.


Різновиди зовнішнього освітлення
Всі системи вуличного освітлення можна умовно розбити на дві великі групи - функціональні і декоративні. Нескладно здогадатися, що до першої групи належать освітлювальні прилади, які виконують будь-які важливі функції.
Серед них виділимо наступні:
загальні, до яких відносяться освітлення території, забезпечення видимості в
нічний час доби і поліпшення огляду;
маркувальні, які служать для виділення доріжок, а також позначення меж майданчиків, наявних на ділянці будівель і споруд;
технологічні. Зовнішнє освітлення в даному випадку підсвічує різноманітні господарські споруди, а також територію, яка прилягає
до ділянки.

Як уже згадувалося вище, виконує вуличне освітлення і охоронні функції. В цьому випадку прилади розміщуються перед входом у двір і по периметру, може доповнюватися датчиками руху та іншими пристроями.
Декоративне освітлення служить в основному для створення оригінальної архітектурної підсвітки. Саме з його допомогою можна підкреслити всі достоїнства різноманітних деталей ландшафту, будівель і споруд, розташованих на ділянці.
З його допомогою можна повністю змінити зовнішній вигляд саду, створити на своїй території справжнє казкове простір.


Для декоративного освітлення можуть застосовуватися як світлодіодні стрічки, що дозволяють підсвітити будівлю або дизайнерські елементи, так і масивні ліхтарі, виконані з чавуну, натурального дерева, природного каменю та інших матеріалів. останні
оснащуються або звичайними лампами розжарювання, або люмінесцентними, галогенними або світлодіодними джерелами світла.



Безпека та енергоефективність
Вибираючи обладнання для зовнішнього освітлення, необхідно звертати увагу не тільки на його естетичні властивості, а й на безпеку експлуатації. Воно повинно відповідати наступним вимогам:

виготовлення різних елементів конструкції з матеріалів, що володіють приблизно однаковим коефіцієнтом температурного розширення. Це зведе до мінімуму ризик руйнування або виходу приладу з ладу;
максимальний захист від впливу вологи;
стійкість до температурних перепадів;
дотримання в процесі виготовлення пристрою норм пожежо-і вибухобезпеки.

Ще одна важлива вимога до освітлювальних приладів - це енергоефективність, економічна витрата електричної енергії. В цьому плані найкращим рішенням буде вибір на користь люмінесцентних або світлодіодних джерел світла. Вони не гірше, а
іноді навіть краще ламп розжарювання справляються з будь-якими перерахованими вище завданнями, але при цьому істотно зменшують рахунки за електроенергію.


Чи плануєте облаштувати систему зовнішнього освітлення, повністю відповідає сучасним вимогам і модним тенденціям? Тоді пропонуємо скористатися допомогою кваліфікованих консультантів нашої компанії.
Ми візьмемо на себе всі турботи по проектуванню, дамо корисні рекомендації по вибору освітлювального обладнання та завжди допоможемо отримати відповіді на будь-які ваші запитання.
08.06.2020

Повернення до списку